De Chiro-verzekering

Een ongeluk op de Chiro is snel gebeurd. Hoewel wij er steevast over waken dat onze activiteiten op een veilige manier gebeuren, kan het zeker eens gebeuren dat er tijdens of onderweg naar een Chiro-activiteit iets misloopt. Om deze reden zijn al onze leden en leiding verzekerd bij de Chiro. Niet alleen op een zondag, maar ook tijdens de activiteiten daarbuiten (een afdelingsweekend, leefweek of andere activiteit). Ook tijdens het verplaatsen van en naar de Chiro, ben je als lid verzekerd.

Op deze pagina leggen we uit wat onze Chiro-verzekering precies inhoudt!

De Chiroverzekering bestaat uit twee delen: burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen.

Burgerlijke Aansprakelijkheid

Als je per ongeluk iets van iemand beschadigt of vernielt, dan ben je burgerlijk aansprakelijk. In eerste instantie zullen wij hiervoor naar de familiale verzekering van het lid zelf (of -meestal- die van de ouders) verwijzen. Hebben zij dit niet, dan springt de Chiroverzekering bij. Let er echter wel op dat je de eerste 240 euro zelf betaalt, zowel in het eerste als in het tweede geval. Dit bedrag groeit mee met de index. Dit deel van de verzekeringen geldt slechts tijdens onze activiteiten, niet ervoor of erna.

Ongevallen

Stel: Marie wordt tijdens het spelen gestoken door een wesp en heeft een allergische reactie. Tinne loopt iets te enthousiast het lokaal binnen en valt. Op een ijskoude winterdag glijdt Simon onderweg naar de Chiro uit op een ijsplek.

Een ongeluk schuit in een klein hoekje. Daar zijn we tijdens onze activiteiten op voorbereid: niet alleen beschikken wij als Chiro over een uitgebreide voorraad EHBO- materiaal, ook zullen wij niet twijfelen om een arts in te schakelen wanneer dat nodig is. De veiligheid van onze leden gaat steeds voorop.

Bij ongevallen speelt ook de Chiroverzekering een belangrijke rol: Ze betaalt het stuk van de medische kosten, dat niet gedekt wordt door de ziektekostenverzekering (de mutualiteit). Let erop dat de dokter zich houdt aan de lijst van het RIZIV en vraag (bij hospitalisatie) niet om op een éénpersoonskamer te liggen.

Materiële Schade

Lot verliest één van haar mooiste oorbellen op de Chiro. Nina's nieuwe botinnen zitten vol modder en zijn door en door nat?

Bij materiële schade komt de Chiroverzekering in principe niet tussen. Wanneer de schade door een derde persoon veroorzaakt wordt, kan die persoon wel burgerlijk aansprakelijk gesteld worden.

Meer informatie?

Heb je nog vragen omtrent de verzekeringen of is het niet helemaal duidelijk? Je kan ons steeds mailen of aanspreken op de Chiro. 

Neem zelf ook gerust een kijkje in de informatiebrochure over de Chiroverzekering (2014).

https://chiro.be/sites/default/files/vast_verzekering_2014.pdf

 

© 2016 by Serafine Dierickx, Amber Sannen en Joke Drabs (beter dan de jongens)

Vind ons:

Potaardestraat 3, 1860 Meise

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now